6.6 C
Prague
Pátek, 19 dubna, 2024
novinky
More

    Mohlo by Vás zajímat

    Jak bude vypadat Slavia v sezóně 2017/18?


    Zatímco se velmi rychle schyluje ke konci sezóny a boj o titul vrcholí, chtěli bychom se zaměřit na to, jak by mohla vypadat sestava ,,sešívaných“ v následující sezóně.

    Tým opustí Antonín Barák, kterého koupilo Udinese Calcio. Zelenou pro odchod mají podle všeho kapitán Škoda, Zmrhal a obránce Simon Deli. Josef Hušbauer údajně míří na rodičovskou dovolenou, takže se do nové sezóny také nezapojí. Kdo tedy ve Slavii zbude? Vždyť by se zde mohlo jednat o odchod pěti klíčových hráčů, kteří pravidelně nastupují v základu. Ohrozí to hru a pohodu pražského celku?

    Slavia má velmi široký kádr, ale nahrazení takových opor, může být velmi složité. Každý by zřejmě řekl, že bude největší problém v útoku, který si málokdo dokáže bez ,,Škoďáka“ představit. My ovšem vidíme větší problém v záloze. Za Milana nastoupí Mešanovič, nebo Tecl, oba velmi kvalitní útočníci. Kdyby to nestačilo, kryje jim záda také Van Buren, který není ani zdaleka tak vytěžován.

    Co tedy ta záloha?


    Jaromír Zmrhal slouží u červenobílých velmi dlouho. Za ta léta si vytvořil velmi silnou pozici buď na středu, nebo klidně i kraji zálohy. Jeho nahrazení může být velkým problémem. Antonín Barák podával již v minulé sezoně výborné výsledky a není divu, že byl povolán do národního týmu, kde se ve svém prvním zápasu prosadil, následně několikrát proti San Marinu. V zimě si ho ke koupi pojistilo italské Udinese, které již vlastní českého talenta Jakuba Jankta. V neposlední řadě Pepa Hušbauer. Exsparťan, nyní hrdý slávista. Po návratu ze Serie A se mu nedařilo prosadit. Letos patří k nejlepším hráčům. Na hřišti nechává vše a to oceňuje jak trenér, tak fanoušci. Příští rok prý nastupuje na rodičovskou dovolenou, což mu nemůžeme v žádném případě vyčítat. Naopak mu to velmi přejeme a gratulujeme! Nicméně jeho post zůstane neobsazený a Šilhavý bude mít o úkol víc.

    Jak jsme již zmiňovali, kádr je velmi široký. V záložní řadě se bude spoléhat především na Jana Sýkoru, Ngadeua a Ruslana Mingazova. Na sřídačce nyní vysedávají Jasmin Ščuk, neuvěřitelně univerzální hráč a Levan Kenia, který na větší šanci také čeká. Velká očekávání mohou být od Dušana Šventa, jenž má momentálně problémy s kolenem.

    I přes tento kádr může celková kvalita klesnout, a je si toho vědom i Jaroslav Tvrdík, který již nastínil, že by rád po sezóně tým doplnil a posílil. Mezi vytipovanými hráči je talent Václav Černý, který by mohl přijít na hostování. Jeho příchod se nám nejeví jako příliš reálný. Daleko reálnějším je příchod Patrika Hrošovského, tahouna konkurenta z Viktorie. Zda-li se týmy kontaktovali, není jasné.

    Poslední změnou bude obrana, kde by mohl odejít Simon Deli. Stoper a asi nejlepší obránce může odejít za služby vykonané pro Slavii, jak řeklo vedení. I když by to nemělo být tolik znát jako v záloze, může se stát, že obrana bude nesehraná a bude zde chybět důraz. Zřejmě ho nahradí Jiří Bílek, který v základní sestavě již půl roku pravidelně nenastupuje. Možností je i kombinace Floa a Bořila, kteří se nyní o post střídají a oba hrají nad očekávání.

    Obavy panují především z toho, zda se tým sehraje. Někteří dokonce Slavii přirovnávají k Liberci, který je znám pro rozprodávání hráčů. To popírá pan Tvrdík a říká, že bude naopak rád, když hráči zůstanou, nehledě na peníze, které by mohly skončit v klubové pokladně.

    Zda-li se potvrdí některý z odchodů, to se dozvíme nejpozději za necelé 3 měsíce, tedy za dobu, kdy startuje další ročník soutěže.

    [ssba]


    Latest Posts

    pr clanky

    Redakce doporučuje