Trest pro Ščasného: nesmí na lavičku a dostal pokutu


Evropská fotbalová unie UEFA potrestala trenéra pražské Sparty Zdeňka Ščasného za jeho nedávné výroky na adresu rozhodčího po utkání Evropské ligy proti Tripolisu. Ščasnému se nelíbilo hned několik výroků chorvatských sudích. Zejména ten z poslední minuty, kdy jeho týmu naprosto nepochopitelně neuznali regulérní branku. Kouč Letenských po utkání uvedl, že někteří jeho řečtí přátelé ho na možné problémy s chorvatskými arbitry upozorňovali. „A ono se to naplnilo! Zoufalství, ostuda fotbalu! Dva regulérní góly nám ukradl,“ vztekal se v narážce také na Jiráčkův údajný ofsajd v první půli.

Za svá slova bude nyní muset pykat. Ve dvou nadcházejících zápasech Evropské ligy proti Schalke bude muset na tribunu. Navíc mu byla udělena pokuta 3 000 EUR (zhruba 80 000 Kč). Povinnosti hlavního trenéra, včetně tiskových konferencí, převezme pro utkání v Gelsenkirchenu asistent Zdeněk Svoboda, který povede mužstvo přímo ze střídačky společně se Stanislavem Hejkalem, uvádí na svém webu Sparta. Potrestaný kouč se odmítl k celé situace jakkoliv vyjádřit.

Nad odpískaným faulem z 90. minuty v duelu s Asterasem Tripolis kroutili hlavou snad všichni aktéři. Sám slovenský gólman ve službách řeckého protivníka Tomáš Košický přišel za koučem hostí s tím, že v žádném kontaktu nebyl. Přesto podle všeho hlavní rozhodčí zůstali bez trestu, který bude muset naopak skousnout Ščasný. Za pravdu se holt někdy platí.



Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup